Opbygning af støttemur i Øst- og Midtjylland

Som anlægsgartner tilbyder vi hos ot-anlaeg opbygning af støttemur til alle i Øst- og Midtjylland, herunder områder som Odder, Århus, Skanderborg, Horsens og Silkeborg omegn. Vi opbygger typisk støttemure af mursten eller beton. Som erfarne brolæggere hjælper vi dig med at finde den bedste løsning for din have.

Støttemure af mursten og beton er begge utrolig holdbare, men er forskellige i stil. Med mursten får du flere muligheder for forskellige udtryk og farver, hvor beton giver et mere industrielt eller minimalistisk udtryk.

Fordelene ved en støttemur

En støttemur kan være en utrolig nyttig konstruktion i haven. Den kan f.eks. skabe dynamik i et ellers kedeligt og fladt landskab. Nedenstående har vi samlet yderligere fordele ved at få bygget støttemure i haven.

Fordele kan være:

 • Stabilisering og retention:
  Formålet med en støttemur er at være en stabil løsning til skråninger, løst jord eller andre strukturer, der er i fare for at kollapse. Støttemuren holder på jorden og holder forhøjningen eller skråningen intakt.
   
 • Bedre udnyttelse af plads:
  Du kan skabe mere plads eller benytte din plads bedre ved at skabe niveauforskel mellem terrassen, bedene, græsplænen osv.
   
 • Højere ejendomsværdi:
  En mere dynamisk have med et mere iøjnefaldende og unikt udtryk med en naturlig orden, vil gøre ejendommen mere attraktiv for en potentiel køber.

Ønsker du at skabe lidt mere dynamik i haven? Måske vil du definere eller fremhæve specifikke områder i haven? Så er støttemuren den perfekte konstruktion. Kanten og forhøjningen vil fremhæve præcis det område du ønsker.

Regler for støttemure

Når du planlægger at opføre en støttemur i din have, er det vigtigt at være opmærksom på reglerne for terrænregulering i forhold til naboens grund. Disse regler varierer typisk fra kommune til kommune, men som en generel retningslinje tillades det ofte at regulere terrænet med op til +/- 0,5 meter i forhold til det eksisterende terræn.

Mens opførelsen af en støttemur normalt ikke kræver en formel byggetilladelse, kan der stadig være bestemmelser i lokalplaner og servitutter, som det er vigtigt at være opmærksom på. Det er derfor en god idé at undersøge disse, inden du går i gang med arbejdet og køber materialer. Vi kan naturligvis også hjælpe dig på dette punkt.

Ved at være opmærksom på disse regler og bestemmelser kan vi sikre, at din støttemur opføres i overensstemmelse med lovgivningen og undgå potentielle problemer senere i processen.

Hvad koster en ny støttemur?

Prisen for at opføre en støttemur kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer. Valget af materialer er en af de mest betydningsfulde faktorer, hvor forskellige materialer som betonblokke, natursten eller mursten vil have forskellige omkostninger. Typisk vil natursten og specialmaterialer være dyrere end standard betonblokke.

Udover materialet påvirker størrelsen og højden af støttemuren også prisen. En større og højere mur kræver flere materialer og flere arbejdstimer, hvilket naturligvis betyder højere omkostninger.

For at få en mere præcis pris på netop din opgave, anbefaler vi at du kontakter os. Vi kommer gerne ud og evaluerer opgaven på tæt hold, før vi sammensætter et tilbud.

Få et tilbud på en støttemur

Få kontrol over din have med støttemure i dag og nyd fordelene ved en organiseret og defineret have. Vi hjælper dig med at skræddersy den helt rette løsning til netop din have.

Du kan kontakte os på telefon 40 94 37 22 eller på mail post@ot-anlaeg.dk. Du er også velkommen til at udfylde vores kontaktformular, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Vi kommer gerne ud og ser opgaven an. Så kan vi også give dig et rimeligt tilbud på opgaven før vi begynder.